Laptop aansluiten op tv vga

De juiste kabel

Er zijn veel mensen die hun laptop willen aansluiten op hun TV met een VGA kabel (ook wel een d-subkabel genoemd). Een laptop aansluiten op TV VGA is een vrij gemakkelijke taak. Het enige wat u nodig hebt is een goede VGA-kabel. Sommige mensen willen voor een laptop aansluiten op TV VGA de kabel gebruiken die hun desktop verbindt met een monitor.

Dit is niet altijd mogelijk omdat de kabel niet altijd verwijderbaar is uit de monitor. De prijzen van een VGA-kabel kunnen sterk verschillen, maar zelfs de goedkoopste kabel is nog altijd ideaal voor laptop aansluiten op TV VGA.

Laptop aansluiten op tv vga

Lage resolutie

Nu kunt u aan de slag met de laptop aansluiten op TV VGA. U moet er wel voor zorgen dat uw laptop is ingesteld op een lage resolutie. Daarna sluit u de VGA kabel aan op de juiste poort van uw TV en laptop.

Na het laptop aansluiten op TV VGA zou het kunnen dat u geen beeld heeft op één van beide, of op alle twee. Dit is over het algemeen op te lossen door op uw computer de functietoets FN te gebruiken, in combinatie met bijvoorbeeld F5.

Deze combinatie kan verschillen al naargelang het merk van uw laptop.

Kortom: experts raden eigenlijk het gebruik van VGA-kabels af. Als je laptop een HDMI-verbinding of een USB-C poort heeft zijn deze volgens blogs als OSSL die hierover meer informatie verstrekken gewoon een betere optie, zowel voor beeldkwaliteit als beeldstabiliteit.